Kakovost pitne vode v prvi polovici leta 2016

 

Zdravstvena ustreznost pitne vode je zagotovljena z učinkovitim nadzorom kakovosti po celotni poti distribucije vode: od zajetja do pipe uporabnika. Rezultati zdravstvenega nadzora pitne vode na vodovodih, ki jih upravljamo na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki kažejo, da je kar 98 % vseh odvzetih vzorcev vode ustreznih. Za več informacij o kakovosti vode nas lahko pokličete na telefonsko številko 07 48 17 224, enota Oskrba s pitno vodo - kakovost pitne vode.   

 

 

 

 Pomen vode za zdravje ljudi je neprecenljiv. V vročih poletnih dneh si večkrat na dan natočite kozarec vode iz pipe, saj ta najbolj odžeja, blagodejno vpliva na počutje, je sveža in zdrava.

 

Vodomerni jašek                                                                                                

Vodomerni jašek je sestavni del priključka na javni vodovod. Namenjen je vgradnji vodomera za meritve količin porabljene pitne vode in pripadajoče opreme (čistilni kos, ventili in podobno). Uporabnik ga je dolžan urediti ob priklopu na javni vodovod in ga vzdrževati. Izbirate lahko med tipskim ali armiranobetonskim jaškom, dimenzije najmanj 80 x 100 cm in globine 80 do 100 cm. Pokrit mora biti s pokrovom ustrezne nosilnosti in primerno toplotno izoliran, da se prepreči zmrzal v zimskem času.

V primeru, ko je merilno mesto:

  • v notranjosti objekta, je uporabnik odgovoren za posledice, ki nastanejo v objektu,
  • izven objekta, je uporabnik odgovoren za okvare, nastale za vgrajenim vodomerom.

Varnost objekta je v primeru poškodb zaradi izliva vode večja, če je vodomerni jašek z merilnim mestom izven objekta. Lokacijo je potrebno uskladiti z upravljavcem. Za več informacij pokličete na telefonsko številko 07 48 17 225, enota Oskrba s pitno vodo.  

 

Čestitka ob občinskem prazniku občine Kostanjevica na Krki

 

V mesecu avgustu občina Kostanjevica na Krki praznuje. Vsem občankam in občanom čestitamo ob prazniku.

 

K položnici je priložen tudi letak o pravilnem ravnanju z embalažo, ki ga najdete na spodnji povezavi.

 

Attachments:
FileDescription
Download this file (letak_A4_kostak.pdf)Letak