Odvoz odpadkov v času prazničnih dni

  • V ponedeljek, na dan reformacije, 31. 10. 2016, bomo odpadke odvažali po ustaljenem urniku.
  • V torek, na dan spomina na mrtve, 1. 11. 2016, odpadkov ne bomo odvažali. Odvoz bo organiziran z enodnevnim zamikom.

 

Povišanje nitratov na Krškem polju

Koncentracije nitratov na vodnem viru Brege so v poletnih mesecih padle pod 29 mg/L, v zadnjem času pa se kaže trend višanja. Po evropskih normativih je dopustna vsebnost nitratov v pitni vodi 50 mg/L. Lastnike kmetijskih zemljišč na območju Krškega polja prosimo in pozivamo, da na kmetijskih površinah gnojenje izvajajo skladno z dobro kmetijsko prakso.

Zavedajmo se, da sami s svojim ravnanjem vplivamo na kakovost pitne vode.

 

Z novembrom manjša sprememba urnika odvoza odpadkov pri gospodinjstvih

Zaradi povečanega števila zbiralnic ločenih frakcij in namestitve individualnih posod za zbiranje embalaže pri gospodinjstvih smo se odločili za spremembo urnika odvoza odpadkov pri gospodinjstvih. Prejeli ga boste z računom v naslednjem mesecu in bo veljal za november in december 2016 ter leto 2017.

Z novim urnikom želimo omogočiti kakovostnejšo storitev odvoza odpadkov, hkrati pa zagotoviti  pogostejše praznjenje zbiralnic. Sprememb pri pogostosti odvoza mešanih in bioloških odpadkov ne bo, bo pa za posamezna območja spremenjen dan praznjenja posod.  

 

Obvestilo o ustavitvi obratovanja in ponovnem zagonu komunalne čistilne naprave Brestanica

Komunalna čistilna naprava Brestanica je bila v septembru zaradi izvajanja vzdrževalnih del ustavljena. Ponovni zagon naprave bo v začetku oktobra, pri tem pa se lahko v začetni fazi vzpostavitve obratovanja pojavijo večje količine pen, ki jih lahko odnese tudi izven območja čistilne naprave. Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 07 48 17 262.