V soboto, 10. 6. 2023, se je v Kopru odvilo 37. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije – Komunaliada 2023. Kostakove ekipe so ponovno dosegle odlične rezultate tako v delovnih kot športnih tekmovanjih in že devetič dosegle skupno zmago med 71 komunalami.  

Letos smo se delavci komunalnega gospodarstva Slovenije srečali Kopru v športnem parku Bonifika in tekmovali v 24 disciplinah. Predstavniki podjetja Kostak smo se 15-krat uvrstil med prva tri mesta. V delovnih tekmovanjih sta tretje mesto osvojili ekipi v disciplinah vodovod in kanalizacija. V športnih tekmovanjih smo osvojili bronasti medalji v kegljanju za ženske in ulični košarki, tri srebrne medalje v odbojki, pikadu za moške in plavanju ter pet zlatih v disciplinah suvanje krogle, tek, tenis, vlečenje vrvi za moške in ženske.  

Ob naštetem so osvojeni tudi trije najprestižnejši pokali: srebrn za skupno uvrstitev v delovnih tekmovanjih ter zlata pokala za skupno uvrstitev v športnih tekmovanjih in za skupno zmago. Čestitamo vsem tekmovalcem!

Srečanje je potekalo v organizaciji družbe Rižanski vodovod, naslednje leto pa bo gostitelj naše podjetje.