Več kot 100 mladih tekmovalcev se je zadnji majski dan zbralo na brestaniškem bazenu na področnem prvenstvu osnovnih in srednjih šol Posavja in Dolenjske v akvatlonu. Dogodku smo se pridružili tudi v družbi Kostak, kjer smo tekmovalcem in obiskovalcem nudili svežo vodo ter jih osveščali o pomenu pitja vode iz pipe.

           

Na tekmovanju v akvatlonu, ki so ga pripravili v Triatlon klubu Krško, so se osnovnošolci in srednješolci pomerili v plavanju in teku. Ob prečkanju ciljne črte pa jih niso pričakale plastenke vode, ampak stojnica z vodo iz pipe, kamor so po osvežitev prišli tako tekmovalci kot mentorji, spremljevalci in obiskovalci.

Na ta način smo v družbi Kostak spodbujali pitje vode iz pipe, ki je zdrava, sveža in naravi prijazna. Hkrati kljub velikim količinam popite vode na prizorišču ni ostalo odpadnih plastenk, s čimer so vsi sodelujoči pripomogli k čistejšemu okolju in zmanjševanju količin odpadkov.

S pitno vodo smo pri tekmovanju v akvatlonu prvič sodelovali že pred dvema letoma in ob zelo dobrem odzivu so nas organizatorji tokrat ponovno povabili k udeležbi.