Spoštovani uporabniki.

Z novo Uredbo EU 2016/679, ki je stopila v uporabo 25. 5. 2018, smo zavezani za varstvo osebnih podatkov. V družbi Kostak d. d. smo v ta namen določili pooblaščeno osebo ter projektno skupino. Osebe, ki dostopajo do takih podatkov so zavezane, da jih uporabljajo le za namen, ki je skladen z Uredbo GDPR, torej imajo zakonsko podlago, imajo z vami sklenjeno pogodbo ali pa pridobljeno soglasje z vaše strani. Podatke skrbno obdelujemo ter ustrezno varujemo. Zavedamo se, da je zasebnost za vas pomembna.

Namen zbiranja in obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo v naslednje namene:

 • Za izvajanje naših storitev za vas v skladu z zakonom ali sklenjeno pogodbo.
 • Za izstavitev računov za izvedene storitve in v primeru neplačila za opominjanje.
 • Za pošiljanje novic, obveščanje vezano na izvajanje naših storitev (npr. motnje pri oskrbi s pitno vodo, urniki odvoza odpadkov, razne akcije, ...).
 • Da dosegamo skladnost z ustreznimi zakoni in občinskimi odloki.
 • Za ugotavljanje vaših potreb in želja, z namenom prilagoditi našo ponudbo in storitev.

Prenos osebnih podatkov

Nekatere osebne podatke v skladu z zakonodajo posredujemo lokalnim, državnim inštitucijam in evropskim inštitucijam – vedno zaradi upoštevanja veljavne zakonodaje.

Obdelava osebnih podatkov s strani zunanjih izvajalcev

Pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov o naših uporabnikih lahko za obdelavo teh podatkov uporabimo tudi naše podizvajalce, vendar le za namene, ki so navedeni zgoraj v sklopu namena zbiranja in obdelave podatkov kot na primer tiskanje in pošiljanje računov.

S svojimi podizvajalci v okviru pogodbe jasno določimo kateri so ti podatki, varnost prenosa, čas uporabe in drugo pomembno z vidika varstva osebnih podatkov. Ti podizvajalci so zavezani k spoštovanju varovanja osebnih podatkov, uporaba teh podatkov v druge namene pa je strogo prepovedana.

Spletni piškotki

V podjetju uporabljamo piškotke kot združene podatke tako, da spremljamo obseg obiskov na naši spletni strani, katere so najbolj obiskane vsebine in z namenom nuditi dobro izkušnjo na naši spletni strani tudi v bodoče - izboljšati vsebino in orodja uporabe spletne strani.

Povezave do drugih spletnih strani

Naša spletna stran lahko, kot prednost uporabnikom, vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Naše podjetje ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani, kot tudi ta politika o varstvu osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si posameznik prebere politiko o varstvu osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obišče.

Varnost vaših osebnih podatkov

V našem podjetju smo in bomo tudi v prihodnje sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih pridobimo od vas. Ti ukrepi zajemajo predvsem varovanje pred zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, nepooblaščenim spreminjanjem ali uničenjem in izgubo podatkov.

Dostop do in popravki osebnih podatkov

Z osebnim obiskom lahko posameznik v našem podjetju preveri s katerimi osebnimi podatki razpolagamo. Zahtevo bomo potrdili v roku enega meseca. V primeru, da osebnih podatkov ne bi smeli razkriti, bomo navedli razlog za takšno zavrnitev.

Za osebne podatke želimo da so točni, veljavni in popolni, zato pričakujemo, da se v primeru morebitnih napačnih informacij posameznik obrne na nas. Osebne podatke, s katerimi razpolagamo, bomo popravili.

Za varstvo osebnih podatkov v družbi Kostak, d. d., je imenovana pooblaščena oseba, telefonska številka 07/4817 246, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

VIDEONADZOR

UPRAVLJAVEC video-nadzornega sistema je Kostak d. d., Leskovška cesta 2a, 8270 Krško, spletna stran www.kostak.si, elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

KONTAKT ZA UVELJAVLJENJE PRAVIC POSAMEZNIKA: 07/48 17 259, 031 681 521, ali kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: 07/4817 246, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

NAMEN IZVAJANJA VIDEONADZORA: varovanje ljudi in premoženja, preprečitev ogrožanja zaposlenih

PRAVNA PODLAGA: videonadzor se izvaja na podlagi zakonitega interesa v skladu z določili 77. in 78. člena ZVOP-2

Podatki se lahko posredujejo pogodbenim obdelovalcem upravljavca in drugim uporabnikom z ustrezno pravno podlago (npr. policija). Posnetki ne spremljajo zvoka. Nadaljnja obdelava podatkov in avtomatizirano sprejemanje odločitev ne poteka. Podatki se ne posredujejo v tretje države ali mednarodne organizacije. Zagotovitev osebnih podatkov ni ne zakonska in ne pogodbena obveznost, niti ni obvezna na drugi pravni podlagi, na mestu izvajanja videonadzora pa se posameznik le-temu lahko izogne. O pravicah se odloča v konkretnem postopku.

ROK HRAMBE: od 30 do 90 dni

PRAVICA DO PRITOŽBE: posameznik ima pravico, da se pritoži Informacijskemu pooblaščencu, naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., telefon: 01 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si.

Kontaktni podatki odgovornih oseb za videonadzor na posameznih kompleksih delniške družbe Kostak d. d.:

 • sedež delniške družbe 031/681-521,
 • Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad 040/290-017,
 • Kamnolom Brestanica 040/331-773,
 • Gramoznica Spodnji Stari Grad 040/331-773,
 • Betonarna Stari Grad 041/740-590,
 • IC Žadovinek 031/673-448.