Spoštovani uporabniki.

Z novo Uredbo EU 2016/679, ki je stopila v uporabo 25. 5. 2018, smo zavezani za varstvo osebnih podatkov. V družbi Kostak d. d. smo v ta namen določili pooblaščeno osebo ter projektno skupino. Osebe, ki dostopajo do takih podatkov so zavezane, da jih uporabljajo le za namen, ki je skladen z Uredbo GDPR, torej imajo zakonsko podlago, imajo z vami sklenjeno pogodbo ali pa pridobljeno soglasje z vaše strani. Podatke skrbno obdelujemo ter ustrezno varujemo. Zavedamo se, da je zasebnost za vas pomembna.

Namen zbiranja in obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo v naslednje namene:

  • Za izvajanje naših storitev za vas v skladu z zakonom ali sklenjeno pogodbo.
  • Za izstavitev računov za izvedene storitve in v primeru neplačila za opominjanje.
  • Za pošiljanje novic, obveščanje vezano na izvajanje naših storitev (npr. motnje pri oskrbi s pitno vodo, urniki odvoza odpadkov, razne akcije, ...).
  • Da dosegamo skladnost z ustreznimi zakoni in občinskimi odloki.
  • Za ugotavljanje vaših potreb in želja, z namenom prilagoditi našo ponudbo in storitev.

Prenos osebnih podatkov

Nekatere osebne podatke v skladu z zakonodajo posredujemo lokalnim, državnim inštitucijam in evropskim inštitucijam – vedno zaradi upoštevanja veljavne zakonodaje.

Obdelava osebnih podatkov s strani zunanjih izvajalcev

Pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov o naših uporabnikih lahko za obdelavo teh podatkov uporabimo tudi naše podizvajalce, vendar le za namene, ki so navedeni zgoraj v sklopu namena zbiranja in obdelave podatkov kot na primer tiskanje in pošiljanje računov.

S svojimi podizvajalci v okviru pogodbe jasno določimo kateri so ti podatki, varnost prenosa, čas uporabe in drugo pomembno z vidika varstva osebnih podatkov. Ti podizvajalci so zavezani k spoštovanju varovanja osebnih podatkov, uporaba teh podatkov v druge namene pa je strogo prepovedana.

Spletni piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnikov za shranjevanje na trdem disku. Piškotki lahko olajšajo uporabo spletnega mesta na način, da shranjujejo in urejajo status, aplikacije, nastavitve in druge informacije o uporabniku; so v splošni uporabi in na splošno veljajo za sprejemljive. Večina brskalnikov je nastavljena na sprejemanje piškotkov, uporabniki pa si lahko spremenite nastavitve in zavrnete piškotke ali si nastavite opozorila v primeru pošiljanja piškotkov.

V podjetju uporabljamo piškotke kot združene podatke, da spremljamo obseg obiskov na naši spletni strani, katere so najbolj obiskane vsebine in z namenom nuditi dobro izkušnjo na naši spletni strani tudi v bodoče - izboljšati vsebino in orodja uporabe spletne strani.

Povezave do drugih spletnih strani

Naša spletna stran lahko, kot prednost uporabnikom, vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Naše podjetje ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani, kot tudi ta politika o varstvu osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si posameznik prebere politiko o varstvu osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obišče.

Varnost vaših osebnih podatkov

V našem podjetju smo in bomo tudi v prihodnje sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih pridobimo od vas. Ti ukrepi zajemajo predvsem varovanje pred zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, nepooblaščenim spreminjanjem ali uničenjem in izgubo podatkov.

Vsi naši zaposleni in obdelovalci podatkov, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so dolžni spoštovati zasebnost le teh.

Dostop do in popravki osebnih podatkov

Z osebnim obiskom lahko posameznik v našem podjetju preveri s katerimi osebnimi podatki razpolagamo. Zahtevo bomo potrdili v roku enega meseca. V primeru, da osebnih podatkov ne bi smeli razkriti, bomo navedli razlog za takšno zavrnitev.

Za osebne podatke želimo da so točni, veljavni in popolni, zato pričakujemo, da se v primeru morebitnih napačnih informacij posameznik obrne na nas. Osebne podatke, s katerimi razpolagamo, bomo popravili.

Za varstvo osebnih podatkov v družbi Kostak, d. d., je imenovana Mateja Pompe kot pooblaščena oseba. Njeni kontaktni podatki so telefon: 07/4817 246 ali 031 208 209, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.