Pri krški območni enoti Rdečega križa Slovenije so danes pripravili krvodajalsko akcijo, ki so se ji že tradicionalno pridružili tudi naši sodelavci.

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, zato je darovanje krvi eno najbolj človekoljubnih dejanj. Da bi zadostili potrebam po krvi, mora kri vsakodnevno darovati kar 400 krvodajalcev in krvodajalk. To dosežejo z organizacijo številnih krvodajalskih akcijah po vsej državi.

Danes so krvodajalsko akcijo pripravili v Krškem, že tradicionalno pa so se je udeležili tudi sodelavci družbe Kostak, ki so s svojim dejanjem izkazali svojo solidarnost do sočloveka.

Na fotografiji od leve proti desni: Velimir Milić, Špela Arh Marinčič, Peter Marinčič, Alenka Stanič in Zala Kordelc. Krvodajalskih akcij se sicer udeležujejo številni sodelavci družbe Kostak, med katerimi so tudi že krvodajalci jubilanti.

Darovana kri pomaga pri zdravljenju in premagovanju težkih bolezni, okrevanju po operaciji ali nesreči in pri nosečnosti in rojevanju. Vsi, ki bi si želeli darovati kri, lahko informacije o postopkih in krvodajalskih akcijah najdete na spletni strani daruj-kri.si.