Spremenjen urnik odvoza odpadkov

Obveščamo vas, da v sredo, 15. avgusta 2018, zaradi praznika ne bomo odvažali komunalnih odpadkov iz gospodinjstev. Odvoz je prestavljen na naslednji dan, 16. avgusta 2018. Ravno tako bodo odvozi odpadkov, ki bi morali biti realizirani v četrtek, 16. 8., prestavljeni na petek, 17. 8. Z odvozom pričenjajmo ob 5. uri zjutraj, zato prosimo uporabnike, da pravočasno nastavite posode na odvzemno mesto.


Akcija Očistimo Krško

Bliža se 15. september, ko se v Krškem z akcijo Očistimo Krško pridružujemo slovenski akciji Še zadnjič Očistimo Slovenijo in svetovni akciji World CleanUp Day 2018, v okviru katere bomo čistili divja odlagališča v naravi. Koordinator akcije je Gimnazija Krško, akciji pa se pridružujeta tudi Občina Krško in družba Kostak. K sodelovanju vabljeni vsi posamezniki, društva in organizacije, ki želite prispevati svoj delež k čistejšemu okolju. Z aktivnostmi lahko začnete že danes, saj organizatorji že zbirajo prijave divjih odlagališč, ki jih je treba očistiti. Več informacij je na voljo na spletni strani ocistimokrsko.si ter na telefonski številki koordinatorja: 07 49 06 406.


Izpiranje vodovodnega omrežja po daljši odsotnosti

V času počitnic in dopustov so objekti, kot so hiše, šole, vrtci ali poslovne stavbe, pogosto dlje časa prazni, kar pomeni, da je tudi poraba pitne vode lahko zmanjšana ali prekinjena. S tem se poveča možnost razmnoževanja mikroorganizmov, zato priporočamo intenzivno izpiranje internega vodovodnega omrežja. To storimo tako, da za vsaj 15 minut na vseh pipah v objektu povečamo pretok vode in počakamo, da se temperatura ustali. Iztečeno vodo lahko uporabimo za zalivanje vrta ali druge potrebe.


Urejenost ekoloških otokov - naša skupna skrb

V zadnjem času se na nekaterih ekoloških otokih in v njihovi neposredni bližini pojavljajo težave s čistočo in urejenostjo. Vse občane zato prosimo, da skrbno in pravilno odlagate svoje odpadke, kar bo pripomoglo k skupni boljši kakovosti bivanja in čistejšemu okolju. Če ocenjujete, da je na vašem območju premalo posod za odpadke, lahko pobudo posredujete svoji krajevni skupnosti, ki predloge posreduje družbi Kostak.