Na Jagnjenici so včeraj namenu predali prenovljeni cestni odsek med Radečami in Jagnjenico. Pri slovesnem prerezu traku je ob radeškem županu Tomažu Režunu sodelovala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. 1,2 kilometrski cestni odsek smo prenavljali v družbi Kostak in ga zaključili v juniju.

Včerajšnje slovesno odprtje ceste na Jagnjenici je bilo sklepno dejanje modernizacije regionalne ceste med Radečami in Jagnjenico. Začetek obnove v vrednosti 573 tisoč evrov (brez DDV) je bil v januarju, modernizacija pa je bila celostna in je poleg cestnih ureditev zajemala še javno razsvetljavo in odvodnjavanje ter ureditev pločnika skozi naselje Jagnjenica in dve avtobusni postajališči. S tem se je bistveno izboljšala varnost vseh udeležencev v prometu – tako voznikov kot kolesarjev in pešcev.

Ob odprtju sta navzoče nagovorila radeški župan Tomaž Režun in ministrica Alenka Bratušek, ki je izpostavila pomen prometne infrastrukture za varnost na cestah. Hkrati je poudarila, da bo gradnja prometne infrastrukture ena prioritet nove vlade.

Odprtja prenovljene ceste so se udeležili tudi predstavniki družbe Kostak: predsednik uprave Miljenko Muha, vodja gradbišča Mitja Mlakar ter Radovan Tkalec, Alenka Pirc in Josip Širič.