Svetovni dan voda, ki ga letos obeležujemo z geslom »Voda za vse«, nas opominja, da je pitna voda nenadomestljiva. Veseli smo lahko, da živimo v Sloveniji, ki je glede vodnih virov med najbogatejšimi evropskimi državami in tudi po kakovosti voda sodi v evropski vrh.

Prizadevati si moramo, da bo tako tudi v prihodnje, zato poskrbimo za ustrezno odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda in bodimo pozorni, da v naravi ne odlagamo odpadkov oziroma ne zlivamo nevarnih snovi v odtoke. V kanalizacijo ravno tako ne sodijo ostanki hrane, odpadno jedilno olje, vlažilni robčki, vate in palčke za ušesa.

V družbi Kostak smo na svetovni dan voda k odgovornemu ravnanju s pitno vodo vzpodbujali obiskovalce pred Qlandijo v Krškem. Pripravili smo informativna gradiva o pitni vodi, nagradno igro in nudili nasvete, kako poskrbeti za čiščenje odpadnih voda ter promovirali pitje vode iz pipe.

Odziv obiskovalcev je bil pozitiven. Toplo so sprejeli našo ozaveščevalno akcijo in z veseljem sodelovali pri razpravi o vodi. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali. Med sodelujočimi v nagradni igri bomo izžrebali nagrajence in jim podarili steklenice za pitno vodo, saj si želimo, da vas voda iz pipe spremlja na vseh poteh. Sveža je, cenejša je in ne povzroča odpadne plastike. Naj bo voda iz pipe vaša prva izbira.