V družbi Kostak v okviru pobude Vsak en korak za čisto okolje veliko pozornosti namenjamo okoljskemu ozaveščanju mladih, tako je bilo v šolskem letu 2018/2019 v različne aktivnosti vključenih več kot 1.500 šolskih in predšolskih otrok. Najmlajše obiskuje naša maskota veverica Vita, ki jih uči ločevati odpadke, pridruži se ji tudi naša smetarska ekipa. Učenci spoznavajo, od kod priteče voda v šolske pipe, kako moramo skrbeti za zaščito naših vodnih virov, obiščejo nas na čistilnih napravah v našem upravljanju in Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad.

V maju smo na OŠ Leskovec pri Krškem in OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško sodelovali na Eko dnevih obeh šol, pripravili pa smo tudi že tradicionalno Eko tržnico. Kaj vse se je tam dogajalo, si lahko pogledate v oddaji Vsak en korak na tej povezavi.

Tudi zadnji šolski dan smo preživeli v družbi osnovnošolcev iz sedmega in osmega razreda OŠ IV. divizije Senovo. V sklopu Unesco tabora smo jih predstavili aktualno problematiko odpadne plastike, sistem ravnanja z odpadno embalažo v Sloveniji in kaj vse je potrebno, da iz plastičnih materialov nastanejo surovine za ponovno uporabo. Pomembno je, da mladi sodelujejo v tovrstnih dejavnostih in se povezujejo z okoljem, le tako bodo znali zanj tudi skrbeti.