Zaradi visokih temperatur povečana možnost motenj pri oskrbi s pitno vodo

V poletni vročini se poraba pitne vode močno poveča, zaradi suše pa prihaja tudi do večjega števila okvar na cevovodih. V primeru daljšega sušnega obdobja se bomo lahko na določenih območjih soočili s pomanjkanjem pitne vode, o čemer vas bomo obveščali. O večjih okvarah in motnjah pri oskrbi s pitno vodo bodo objave na www.kostak.si, eposavje, posavskiobzornik.si, FB profilu družbe Kostak oziroma osebno preko SMS, če ste se naročili na prejemanje obvestil. Prizadevamo si, da je motenj pri oskrbi s pitno vodo čim manj.

Za dodatne informacije nas pokličite na 07 48 17 225 ali 07 48 17 224 (med 7. in 15. uro). Izven rednega delovnega časa smo dosegljivi na 051 686 301.


Kanalizacija v času obilnih padavin ponekod ne zmore odvesti vse odpadne vode

Poleti se vse pogosteje pojavljajo kratkotrajni močnejši nalivi, ki jih kanalizacijsko omrežje zaradi ogromnih količin odpadne vode ni sposobno odvesti. Dalj časa trajajoči nalivi lahko povzročijo preplavitev nižje ležečih območij (ceste, podhodi in podobno). Ker so takšni hidrometeorološki pojavi praviloma napovedani, vas pozivamo, da v teh primerih preverite interno kanalizacijsko omrežje, očistite odtoke in tako zaščitite svojo lastnino.

V primeru težav nas pokličite v rednem delovnem času na 07 48 17 228 in izven rednega delovnega časa na 051 686 302.

Polnjene bazenov le v večernem času oziroma ponoči; odvzemi iz hidrantov niso dovoljeni

Vse uporabnike pitne vode iz javnih vodovodov v občinah Krško in Kostanjevica na Krki, ki nameravate polniti bazene, pozivamo, da to opravite v poznih večernih urah ali preko noči. Prosimo, da nas o tem predhodno obvestite na 07 48 17 225. Polnjenje je možno le preko pipe, odvzemi iz hidrantov niso dovoljeni, saj povzročajo nihanje tlakov v vodovodnem omrežju, izpiranje usedlin, pomanjkanje vode na posameznih odsekih in druge negativne vplive na oskrbo s pitno vodo


V času visokih temperatur odvoz odpadkov že od 5. ure zjutraj

Zaradi visokih temperatur smo pričeli s pobiranjem odpadkov ob 5. uri zjutraj. Prosimo vas, da to upoštevate pri namestitvi posod za odpadke.