Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je v petek, 5. 12. 2019, ob dnevu prostovoljstva svečano podelil plakete Državnega sveta RS 14 najzaslužnejšim slovenskim prostovoljkam in prostovoljcem. Med njimi je tudi direktor naše hčerinske družbe Gitri, d. o. o., Darko Marković, ki je prejel plaketo za 20 let dejavnega prostovoljnega dela v Judo klubu Gorica.

V kratki obrazložitvi je zapisano:

»Darko Markovič je prostovoljec Judo kluba Gorica in s svojo nesebično pomočjo in časom vlaganja v učenjej uda za otroke in odrasle. Darko je človek izjemno odprtega srca in duha, ki v otroku in odraslem spodbuja notranjo moč in samozavest, ki si je tako veliki kot mali velikokrat ne priznavamo. Darko je predsednik Judo kluba Gorica, je učitelj in trener otrok in odraslih in je oseba, ki vodi klub s srcem in glavo na mestu. Sebe in svoje znanje srčno predaja in družbo uči vrednot kot so: prijateljstvo, čast, pogum, spoštovanje, samokontrola, skromnost, iskrenost in vljudnost. Otroci ga imajo zelo radi, saj jim skozi učenje predaja veliko nežnosti in ljubezni pa tudi vzgoje in stabilnosti, ki jo današnja družba izjemno potrebuje. Je človek besede in dejanj. Za novogoriški judo klub vlaga ogromno energije in prostega časa, izhajajoč iz občutka iz želje po skrbi za družbo, otroke in boljši jutri. Judo je edini borilni šport, ki je s strani Unicefa priznan kot edini šport, ki otroku do 12 leta pomaga pri razvoju motoričnih in psiholoških vidikov. Judo je izjemno lep šport in vsi ljudje, sploh pa prostovoljci, ki delajo v njemu, si zaslužijo več podpore kot so je deležni. Z velikim srcem ga predlagam za prejemnika plakete Državnega sveta Republike Slovenije za leto 2019.«

Darku iskreno čestitamo za prejeto plaketo in za dolgoletno uspešno delo v Judu klubu Gorica. Veseli nas, da so v naši skupini zaposleni, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo prostovoljnemu delu v društvih, še posebej učenju mladih.

                                                                                                                                                                                                      Foto: Milan Skledar, S-tv