Informacije glede oskrbe s pitno vodo

S tokratno prilogo vam predstavljamo podatke o kakovosti pitne vode v lanskem letu, seznanjamo vas z načrtom obveščanja uporabnikov pitne vode, podajamo nekaj napotkov, kako poskrbeti za interno vodovodno omrežje in vabimo, da se prijavite na SMS obveščanje o morebitnih motnjah pri oskrbi ali ukrepih v primeru težav s kakovostjo pitne vode.

Tudi v letu 2020 brezplačno svetovanje o izbiri in vzdrževanju malih komunalnih čistilnih naprav v vseh posavskih občinah

V okviru projekta VARUJVODO prebivalcem Posavja na območjih, kjer ni predvidena gradnja javne kanalizacije, nudimo brezplačne informacije o izbiri, vgradnji in vzdrževanju malih komunalnih čistilnih naprav. Projekt VARUJVODO sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Več na www.varujvodo.si. Za dodatne informacije o delovanju svetovalne pisarne pokličite na 07 48 17 233.

Račun za komunalne storitve za uporabnike v občini Krško

Občinski svet Občine Krško je v decembru 2019 potrdil cene za storitve gospodarskih javnih služb, ki začnejo veljati z januarjem 2020. Zaradi dviga stroškov in vlaganj v komunalno omrežje v preteklih letih ter ukinitve subvencioniranja s strani občinskega proračuna bo položnica nekoliko višja. Zbrana sredstva omrežnine so prihodek občinskega proračuna in namenjena investicijskemu vzdrževanju komunalne infrastrukture.

Plačila računov družbe KOSTAK z E-računom

E-račun je preprosta, zanesljiva in okolju prijazna rešitev. Vsebina je identična vsebini papirnega računa. Prejmete ga lahko na dva načina: na vaš elektronski naslov ali v vašo spletno banko. Za prijavo na plačevanje storitev z e-računom imate več preprostih možnosti:

  • preko portala komunala.info,
  • preko vaše spletne banke ali pa
  •  fizično izpolnite vlogo, najdete jo na spletni strani www.kostak.si v rubriki informacije/obrazci. Podpisano vlogo lahko pošljete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., po pošti ali jo dostavite na sedež družbe.

Elektronski račun je vaš korak k ohranjanju naravnih virov. Plačevanje računov je z uporabo sodobnih bančnih poti hitrejše in enostavnejše. Lahko pa račun plačate preko mobilne banke tudi s pametnimi telefoni. Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 07 48 17 249.

Priloga k položnici

Kakovost pitne vode v 2019 in načini obveščanja za leto 2020