Kljub oteženim razmeram je hčerinska družba Gitri pred rokom zaključila obnovo strehe občinske stavbe Mestne občine Nova Gorica. Delavci so v času obnove zamenjali kritino na glavnem in pomožnem objektu občinske stavbe skladno s kulturnovarstvenim režimom. Prihodnji teden pa bodo še očistili in pospravili delovišče.

Na spletni strani novogoriške občine so ob dokončanju del pohvalili delo zaposlenih družbe in zapisali naslednje:

Ob tem izpostavljamo skrb podjetja GITRI d.o.o., ki je pri delu poskrbelo, da ni prišlo do ogrožanja arhivov, ki se nahajajo na podstrešju stavbe, za kar se mu na mestni občini še posebej zahvaljujemo. Ob tem naj dodamo, da so delavci podjetja dela izvajali v času izrednih razmer zaradi epidemije koronavirusa, pri čemer so dosledno upoštevali samozaščitno ravnanje in strokovna priporočila zdravstvene stroke.

Direktorju podjetja GITRI Darku Markoviču je kot domačinu obnova strehe tako pomembnega arhitekturnega spomenika v mestu veliko pomenila: »Zelo sem zadovoljen in počaščen, da smo lahko prav v podjetju, ki ga vodim, izpeljali obnovo strehe novogoriške občinske stavbe. Izpostavil bi odlično sodelovanje tako z mestno občino, strokovnimi sodelavci kot z vsemi podizvajalci, ki je pripomoglo k temu, da smo dela končali pred rokom. Še prej bi jih, če nam ne bi nekoliko ponagajala burja.«

Občinska stavba sodi med pomembne arhitekturne spomenike povojnega modernizma na Slovenskem. Po načrtih arhitekta Vinka Glanza so jo začeli graditi leta 1949, dokončana pa je bila leta 1953. Obnova je bila nujna, saj je streha puščala že na več mestih. Gre za prvo obnovo strehe od izgradnje občinske stavbe.

Video posnetek prenovljene strehe si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.facebook.com/MestnaObcinaNovaGorica/videos/507663716573231/?v=507663716573231

 

 

 Foto: arhiv Mestne občine Nov Gorica