Te dni je na krške in kostanjeviške ceste zapeljal nov smetarski kamion, ki z napisom opozarja na odgovorno ravnanje z odpadki pri ekoloških otokih. Skoraj vsak vikend se namreč dogaja, pa tudi med tednom, da nekateri občani pred posode za odpadke odložijo cel kup kosovnih odpadkov: od štedilnikov, WC školjk, pohištva, jogijev do gradbenih odpadkov. Takšni prizori kvarijo izgled našega okolja in trud vseh občanov, ki skrbno ločujejo odpadke.

Ekološki otoki niso namenjeni odlaganju kosovnih odpadkov, kot tudi kamioni za odvoz ločeno zbranih frakcij ne morejo odvažati te odpadke. Za odvoz večjih količin kosovnih odpadkov iz vašega gospodinjstva v občinah Krško in Kostanjevica na Krki lahko naročite brezplačni odvoz enkrat letno, skozi vse leto pa jih lahko pripeljete v Center za ravnanje Spodnji Stari Grad vsak delovnik (7.00-19.00) in tudi ob sobotah (7.00-15.00).

 

Kostakove smetarske ekipe v vseh vremenskih pogojih in tudi v izrednih razmerah skrbijo za odvoz odpadkov iz gospodinjstev. 

 Poskrbite za vaše kosovne odpadke tudi vi in jih ne odlagajte na ekološke otoke. Če prenavljate vaš dom, večje odpadke pripeljite v Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad. Le nekaj minut vožnje in vaši odpadki bodo na pravem mestu, okolje pa čisto.