Družba Kostak je na zaključnem dogodku natečaja, ki se je odvil 24. septembra v Mestni knjižnici Kranj, prejela priznanje za uvrstitev v finale natečaja najboljših kadrovskih praks. Nagrado je prevzela direktorica Splošno kadrovskega sektorja Elizabeta Cemič, ki je tudi predstavila naše dobre kadrovske prakse zbranemu občinstvu, komisiji ter tudi tistim, ki so dogodek spremljali preko video povezav.

Pristali smo v družbi finalistov, kamor so se uvrstila še podjetja Lek, Plastika Skaza, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, Zavarovalnica Triglav in Cosylab. Vse druži predan odnos k odličnosti ter učinkovitosti na kadrovskem področju. Po mnenju komisije, v sestavi habilitiranih visokošolskih učiteljev in strokovne sodelavke soorganizatorja MojeDelo.com sta še posebej izstopali družbi Lek in Plastika Skaza ter tako prejeli prvi nagradi.

Komisija je v presojo vključila naslednje kazalnike:

  1. Uravnoteženost poklicnega in zasebnega življenja, z ravnovesjem zaposlenih na področju poklicnega in zasebnega življenja.
  2. Zavzetost in pripadnost zaposlenih, s katero podjetje izkazuje edinstvenost glede na pozitivno organizacijsko kulturo, vrednote in tradicijo.
  3. Razvoj in izobraževanje zaposlenih, s katero podjetje spodbuja zaposlene k razvoju in izobraževanju.
  4. Inovativnost na kadrovskem področju, s katero podjetje izkazuje najboljših primer inovativnosti na kadrovskem področju.

Dogodek je bil organiziran s strani Fakultete za organizacijske vede v Kranju, skupaj s soorganizatorjem MojeDelo.com. Dogodek je bil podprt tudi s strani Javne agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – organizacije SPIRIT.

Uvrstitev v finale natečaja predstavlja izreden uspeh za našo družbo in potrditev predanega dela na kadrovskem področju ter skrbi za zaposlene. To je obenem dobra popotnica nadaljnjemu delu in razvoju na področju ravnanja s človeškimi viri.