V Krškem so praznične lučke že zasijale. Namesto običajnega Prižiga lučk, ki smo ga v družbi Kostak predvsem za najmlajše občane pripravljali šest lest, bo letos potekal spletni dogodek "Šepet prazničnega mesta." Nastopili bodo Anja Kramar, Miha Koretič, Dedek Mraz in Bernarda Žarn. Spremljali ga boste lahko v soboto 28. novembra, ob 18. uri na TV ePosavje, portalu ePosavje.com, FB profilu VISIT Krško in PosavskiObzornik. Organizator dogodka je CPT Krško v sodelovanju z Občino Krško, KS Mesta Krško in družbo Kostak. 

Že tretje leto zapored smo ob vstopu v staro mestno jedro poskrbeli za postavitev adventnega venčka, letos pa tudi za napise z lepimi mislimi po Cesti krških žrtev od Zatona Hočevarjevega trga. 

Idejno zasnovo okrasitve mesta z lepimi mislimi je pripravila arhitektka Vesna Lapuh Vimpolšek iz hčerinske družbe Kostak GIP, ki je sicer tudi avtorica instalacije adventnega venčka. 

O konceptu okrasitve z lepimi mislimi, ki ga je Vesna poimenovala "Praznični šepet mesta", je zapisala: "Temelji na tem, da smo se znašli v situaciji, ki ni prijetna in je marsikdo še bolj osamljen kot poprej med prazniki. Koncept ponuja »preprosto« idejo, da mesto na igriv način »komunicira« z nami in nas malo »razvedri«. Iz pločnikov in cest »kot da pronicajo« lepe misli in ponujajo svojevrstno doživetje pešca po prostoru starega mestnega jedra."