Po dobrih dveh mesecih, odkar je Siško-moslavško županijo stresel hud potres, številni tamkajšnji prebivalci še nimajo urejenih osnovnih življenjskih pogojev. V sodelovanju z Gradom Knin in zadrugo Vrbničko selo smo se odločili pomoč nameniti trem družinam. V projektu podpore sodeluje tudi mednarodno priznani igralec Rade Šerbedžija, ki je skupaj z ženo Lenko Udovički, kninskim županom Markom Jelićem in upraviteljem zadruge Vrbničko selo Nikolo Damjanićem 1. marca obiskal Petrinjo in Glino. Upamo, da jim bomo z namenjenimi sredstvi vsaj malo olajšali življenje in polepšali prihodnost. ​​​​​​​

Hiša šestčlanske družine Bunčić iz vasi Veliki Šušnjar v bližini Petrinje ni več primerna za življenje, potrebno jo je porušiti. Potres je hudo poškodoval tudi hlev, kjer hranijo 40 krav. Za obnovitev jim je že bilo namenjeno 10.000 EUR pomoči. Pomoč bo namenjena še eni šestčlanski družini iz razdejanih Majskih Poljan, ki morajo hišo ravno tako porušiti. 
 
 
Pomagali bomo tudi družini Tomić, ki je v podrti hiši izgubila dva člana. Stala je na mestu, kjer na fotografiji stoji Rade Šerbedžija.