Mestna občina Novo mesto in družba HPG sta v četrtek, 15. aprila, podpisali pogodbo za drugo in tretjo etapo gradnje vodovoda in kanalizacije na območju Ždinje vasi pod novomeško Trško goro. Vrednost pogodbenih del skupaj z davkom znaša nekaj več kot 890.000 evrov.

Z gradnjo bo družba HPG začeli še ta mesec, predviden zaključek del je 30. november. Omenjeni etapi bosta obsegali gradnjo nekaj več kot 2,3-kilometrskega vodovoda v delu Ždinje vasi in gradnjo tamkajšnje nekaj več kot 2,5-kilometrske komunalne kanalizacije. Po končanju druge gradbene etape pa bo v Ždinji vasi in v nižje ležeči gospodarski coni Brezovica možna priključitev vseh objektov na kanalizacijsko omrežje, so dodali. Z omenjenimi deli na Novomeškem nadaljujejo urejanje vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. V Ždinji vasi sicer končujejo prvo etapo gradnje kanalizacije komunalnih odpadnih voda, končali so gradnjo javnega komunalnega omrežja v Češči vasi, gradijo pa še vodovodno omrežje v Gornji Težki vodi.

Po besedah novomeškega župana Gregorja Macedonija je urejanje vseh faz vodovoda in kanalizacije v Ždinji vasi velik dosežek. Kot je dejal, letos še načrtujejo, da bodo po pridobitvi gradbenega dovoljenja izvedli tretjo fazo gradnje meteornega kanala od Mačkovca na obrobju Novega mesta do Krke, prihodnje leto pa še drugo fazo gradnje tamkajšnjih vodovodnih in kanalizacijskih omrežij. 

Vir: STA  

Foto: Mestna občina Novo mesto