V sodelovanju z našim podjetjem so v Zavodu Knof razvili skupen model povečanja ponovne uporabe pohištva. Tako je nastal projekt Salon pohištva iz ponovne uporabe oziroma »pohištva s karakterjem«. Salon so v sredo, 2. 6., slavnostno otvorili direktorica Zavoda Knof Mojca Žganec Metelko, župan Občine Krško mag. Miran Stanko in direktor Sektorja Komunale v družbi Kostak Jože Leskovar.  

V družbi Kostak poskrbimo, da še uporabne kose kakovostnega pohištva in druge uporabne predmete v sklopu odvoza kosovnih odpadkov zberemo posebej in jih dostavimo na Zavod Knof, kjer pohištvo očistijo, obnovijo ali 'apciklirajo', torej še nadgradijo. V salonu, ki se nahaja v prvem nadstropju trgovskega centra »Šoping« (CKŽ 132a) v Krškem, v lepši podobi čaka na nove lastnike. Nudijo tudi  popravilo in obnovo pohištva strank, kar vse prispeva k podaljševanju življenjske dobe izdelkov ter hkrati osvešča potrošnike o pomenu krožnega gospodarstva in trajnosti.

Direktor Sektorja komunale Jože Leskovar se je zahvalil Zavodu KNOF za partnerstvo in Občini Krško za podporo pri projektu. Kot je poudaril, je ponovna uporaba sestavni del sistema ravnanja z odpadki. »Podjetje Kostak se na terenu trudi, da naredi največ, kar zmoremo, drugi del so občani, ki se morajo držati nekega reda. V občinah Krško in Kostanjevica na Krki iz gospodinjstev zberemo že več kot 70 % odpadkov ločeno, skupaj z industrijo pa 67 %, tako da smo v lanskem letu iz obeh občin odložili le 160 ton odpadkov, vse ostalo smo bodisi snovno bodisi energetsko predelali, tako da dosegamo ene najboljših rezultatov v Sloveniji. Ta salon dopolnjuje ta sistem in upam, da bomo še dolgo sodelovali,« je dejal in izrazil upanje, da bi ta koncept dobro zaživel. Odprtje salona je pozdravil tudi župan Občine Krško mag. Miran Stanko in pri tem poudaril, da v današnjem času ljudje porabimo preveč resursov, pogosto le za enkratno uporabo.

Direktorica Mojca Žganec Metelko je ob otvoritvi povedala, da predmete poleg kosovnega odpada iz sistema Kostaka, pridobivajo tudi direktno od fizičnih oseb, pa tudi iz odkupov vrednejših, dizajnerskih kosov pohištva po Sloveniji. Kupci se lahko oglasijo v salonu vsak delovnik med 7. in 17. uro, ob sobotah pa med 9. in 13. uro, izbrano pohištvo Collection KNOF pa lahko najdejo tudi na spletni strani zavoda.

Svečani dogodek je z glasbo popestril duet Mary Jane, prikazan pa je bil tudi  postopek obnove pohištva iz ponovne uporabe. Župan Občine Krško mag. Miran Stanko, direktor Sektorja komunale Jože Leskovar in Mojca Žganec Metelko  so ga simbolično odprli z vijačenjem rabljenega stola.