Od 1. 7. 2021 bo spremenjena pogostost odvoza mešanih komunalnih odpadkov v občinah Krško in Kostanjevica na Krki. Odvoz bo potekal na vsake tri tedne in ne več vsaka dva tedna kot doslej.  Pogostost odvoza embalaže in bioloških odpadkov ostaja pri gospodinjstvih nespremenjena. 

Skupna količina komunalnih odpadkov se vsako leto povečuje, medtem ko se zbrana količina mešanih komunalnih odpadkov v sivih posodah zmanjšuje, posledično pa se zaradi vzornega ločevanja vseh občanov povečuje količina ločeno zbranih odpadkov. Zaradi spremenjenega razmerja teh količin se bo zmanjšala pogostost odvoza mešanih komunalnih odpadkov, povečale pa se bodo aktivnosti na področju ločevanja odpadkov. S prilagoditvijo urnika odvoza mešanih komunalnih odpadkov želimo zagotoviti obstoječo ceno ravnanja z odpadki za občane, kljub temu da se cene goriva in ostali stroški povečujejo.

V poslani tiskani verziji urnika, ki ste ga uporabniki prejeli skupaj z računom za maj, so označeni dnevi odvoza posamezne vrste odpadkov. V specifikaciji računa za komunalne storitve je za vsako odjemno mesto v modrem polju, na desni strani zgoraj, označena številka urnika, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi. .

Vsi uporabniki, predvsem tisti, ki dostavljate posode do transportne poti vozil, lahko na enostaven način, z vnosom naslova vašega odjemnega mesta, na spletni aplikaciji http://uod.kostak.si preverite vaše termine odvoza posamezne vrste odpadkov.

V primeru, da v gospodinjstvih dnevno uporabljate večje količine higienskih pripomočkov (npr. plenic), vam bomo brezplačno zamenjali obstoječo posodo za mešane komunalne odpadke za večjo oziroma vam bomo dostavili dodatno posodo. Vloge s pojasnitvijo razlogov za zamenjavo posode nam lahko posredujete preko obrazca na tej povezavi ali na elektronski naslov marjan.bozicTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Zaradi visokih temperatur bomo s 1. 7. pričeli komunalne odpadke iz gospodinjstev odvažati že od 5. ure zjutraj. Vse uporabnike prosimo, da pravočasno pripravijo posode za odpadke.