V Krškem so lani uredili pet podzemnih zbiralnic za odpadke, ki nadomeščajo običajne zabojnike. Ker so se podzemne zbiralnice odpadkov izkazale za funkcionalne in so jih občani dobro sprejeli, bodo letos uredili še štiri, in sicer tri v Krškem in eno na Senovem.

Prvo podzemno zbiralnico za odpadke bodo uredili na Papirniški ulici v Krškem, kjer trenutno že potekajo dela. "Za postavitev podzemnih zbiralnikov na Papirniški ulici smo se odločili zaradi čistoče. Veliko težav smo imeli s postavitvijo večjih elementov, kot so kosovni odpadki, zato smo ekološki otok morali večkrat čistiti. Mislimo, da s podzemnimi zbiralnicami teh težav ne bo več," je ob tem dejal vodja zbiranja in odvoza odpadkov v družbi Kostak Marjan Božič.

Že postavljene podzemne zbiralnice so se izkazale za zelo funkcionalne tako za nas kot za uporabnike, dodaja Božič. "Posode so različnih dimenzij, od 1,3 do 5 kubičnih metrov, praznijo se z vozilom z nadgradnjo HIAB. Trenutna praksa je pokazala, da takšne posode praznimo enkrat tedensko."