V  zadnjem času so bili v medijih (necenzurirano.si, lokalno.si, Dolenjski list) objavljeni prispevki z napačnimi in zavajajočimi navedbami, ki škodijo ugledu in dobremu imenu družbe Kostak.

V zapisih povezujejo »domnevno sporne posle« krškega gradbenega in komunalnega podjetja Kostak, med katerimi naj bi bila tudi prodaja stanovanja družbi, ki je v lasti članov družine krškega župana Mirana Stanka.  Izrecno poudarjamo, da družba Kostak, d. d., ni v nobeni kriminalistični preiskavi, ter da podjetje Kostak ni nikoli prodalo stanovanja družbi HERMES, d. o. o., niti  županu občine Krško mag. Miranu Stanku.

Avtorji navajajo, da naj bi jim na NPU potrdili, da preiskujejo sum zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, pri čemer naj bi vpleteni pridobili več kot 530.000 evrov premoženjske koristi na škodo družbe Kostak. Uprava družbe Kostak, d. d., zanika vpletenost podjetja v omenjeno preiskavo in možnost kakršnegakoli oškodovanja družbe Kostak.

V člankih novinarji namigujejo na »tesne povezave podjetja Kostak z Občino Krško« ter navajajo neresnične in zavajajoče navedbe, ki škodijo ugledu delniške družbe Kostak. Občina Krško (oziroma njena takratna predhodnica) je podjetje ustanovila februarja leta 1954 in je danes njegova 43 % lastnica, z vsemi pravicami in dolžnostmi odgovornega lastnika. Ne glede na lastniški delež pa ta občini v nobenem primeru ne omogoča, da bi kakorkoli favorizirala družbo Kostak pri oddaji javnih naročil ali podjetju celo mimo njih »zaupala« posamezne posle. Družba Kostak, d. d., je za vse dobljene projekte, ki jih izvaja za Občino Krško, kandidirala pod enakimi pogoji kot drugi ponudniki in jih pridobila v skladu s pravili javnega naročanja, po postopkih, ki so podvrženi ustaljenim in rednim mehanizmom nadzora.  

Omenjeni mediji so del iste medijske skupine in so članke objavili brez možnosti, da bi družba Kostak podala odziv na navedbe.