Skupina Kostak je v sklopu projekta Vsak en korak za zeleno Krško izvedla čistilno akcijo in zasaditev 100 dreves. V akciji je sodelovalo približno 100 udeležencev, 80 iz skupine Kostak, ostali pa so bili iz petih društev, ki jim skupina Kostak namenja sponzorska sredstva ter predstavniki Mestne občine Krško. Skupaj smo zasadili medovita drevesa pri črpališču Drnovo in s tem poskrbeli tudi za lepšo ureditev tega predela. Nekaj  dreves pa smo posadili tudi pri čistilnih napravah in drugih objektih za komunalno infrastrukturo. Očistili smo približno 25 lokacij na območju Mestne občine Krško, kjer je bilo v naravo odvrženih veliko odpadkov. 

V letošnji čistilni akciji smo opazili, da se je na številnih lokacijah nabralo še več odpadkov kot v prejšnjih letih. Precej je bilo zaščitnih mask, pločevink in druge embalaže, celo večjih kosovnih odpadkov. Hvala vsem, ki ste sodelovali in s tem poskrbeli, da bo Krško lepše in bolj zeleno. Posebna zahvala pa gre Nini Lekše, ki je čistilno akcijo koordinirala. 

V sklopu projekta Vsak en korak za zeleno Krško pa je bila poleg čistilne akcije izvedena tudi zasaditev dreves pri črpališču Drnovo. Gre predvsem za medovita drevesa, kot so lipa, javor, gaber in robinija. Ob bližnji sprehajalni poti pa je bilo posajenih tudi nekaj lesk in češenj, katerih plodovi bodo čez čas na voljo sprehajalcem. Pri zasaditvi dreves so sodelovali predstavniki društev, ki jih družba Kostak že več let podpira s sponzorskimi sredstvi: Rokometni klub Krško, Nogometni klub Krško, Košarkarski klub Krško, Odbojkarsko društvo Brestanica in Posavski odbojkarski klub Krško ter predstavniki Mestne občine Krško. Posadili smo nekaj dreves tudi pri čistilnih napravah in drugih objektih za komunalno infrastrukturo. 

Akcija je bila izvedena pred svetovnim dnevom voda, ki ga obeležujemo 22. marca, in je letos namenjen podzemni vodi. Le-te sicer ne vidimo, kljub temu pa nanjo ne smemo pozabiti, saj predstavlja glavni vir pitne vode. 

Vsi skupaj si moramo prizadevati, da bo naše okolje čisto. Vsak korak šteje. ​​​​​​​

Več pa v prispevku  tej povezavi.