Skozi projekt Zlata nit se sistematično meri kakovost odnosov med zaposlenimi in organizacijo za doseganje poslovne odličnosti. V raziskavi za leto 2021 je skupaj sodelovalo 60 družb in organizacij v natečaju za izbor najboljšega zaposlovalca za leto 2021 v Republiki Sloveniji.

Časopisna hiša Dnevnik, kot krovni organizator medijsko raziskovalnega projekta, je tako že petnajsto let zapored razglasila najuglednejše delodajalce, ki so zgled in navdih uspešnega, učinkovitega delovanja ter ustvarjalnega razvoja zaposlenih in organizacije. Zaključna prireditev se je odvila 24. marca 2022 v Cankarjevem domu v Ljubljani, katere sta se udeležili Elizabeta Cemič, direktorica Splošno kadrovskega sektorja, in Mojca Brinovec, predsednica Sindikata družbe Kostak. Uvrstili smo se med sedem finalistov, skupaj s priznavalnimi družbami Telemach, Danfoss Trata, Pomgrad, Automatic servis, Varis Lendava in zmagovalci Gen-I. Med srednje velikimi podjetji je laskavi naziv zmagovalca osvojilo podjetje Špica International, med malimi podjetji pa družba Lunos. Nagrade so podelili predstavniki iz Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter ostali partnerji projekta. 

Predsednik uprave Miljenko Muha je ob tej priložnosti izpostavil: »Najboljši na svetu ne obstajajo. Obstajajo samo tisti, ki se vsak dan, vsako leto trudijo, da kakovostno in dostojanstveno ter na spoštljiv način dosegajo svoje poslanstvo. Obenem pa zagotavljajo kakovostne medosebne odnose znotraj družbe in do vseh deležnikov v poslovnem okolju. Najboljši na svetu ne obstajajo, v poslu in življenju ni končnega stanja.«

Še naprej si bomo prizadevali, da se dodatno okrepijo vezi med družbo in zaposlenimi, sodelovanje, medsebojno razumevanje, dobro počutje na delovnem mestu ter razvoj organizacije.    

 Foto: Bojan Velikonja, Dnevnik