V ponedeljek, 16. maja 2022, je v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu potekala slavnostna podelitev certifikatov in posebnih priznanj za Družini prijazna podjetja (DPP). Dogodek je potekal ob 15. obletnici obstoja certifikata DPP in je sovpadal s praznikom družin, ki ga obeležujemo 15. maja.

Na dogodku je Ekvilib Inštitut kot nosilec certifikata DPP podelil 20 podjetjem in organizacijam certifikate DPP, od tega osmim osnovnega, dvanajst pa jih je prejelo polni certifikat. Podeljene so bile tudi posebne zahvale za širjenje kulture in vrednot družini prijaznega podjetja v Sloveniji, med 16 organizacijami je prejemnica posebne zahvale tudi naša družba.

Srečanja se je udeležila direktorica Splošno kadrovskega sektorja, Elizabeta Cemič, ki je s strani generalnega direktorja Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Dušana Mikuža in ob prisotnosti Maje Skorupan, predsednice revizorskega sveta certifikata, prevzela posebno priznanje in zahvalo.

V obrazložitvi prejete nagrade so kot poglavitni razlog navedli:

»Podjetje Kostak, d. d., je izbralo in implementiralo 22 ukrepov. Kot je zapisano v revizijskem poročilu, v podjetju ukrepe Družini prijaznega podjetja stalno nadgrajujejo. Imajo dobro razvit sistem stalnih izboljšav, pravočasno prepoznavanje potreb in uvajanje novosti. Njihov nov izziv je učinkovita povezava in prepletenost področij certifikata Družini prijaznega podjetja in Družbeno odgovorjenega delodajalca.«