Danes sta župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar namenu predala prvi odsek obnovljene Ceste krških žrtev od starega mostu do pokopališča v Krškem.

Gradbena dela je izvajala družba Kostak v partnerstvu z družbo CGP. Rekonstrukcija prvega odseka, ki je obsegala ureditev vozišča, pločnikov in ureditev dveh krožišč pri stadionu Matije Gubca in pri pokopališču, je znašala 1,9 milijona evrov, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo prispevala 1,1 milijona, preostanek, okoli 800.000 evrov pa Mestna občina Krško.

Projekt Direkcije RS za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Krško se bo v drugi fazi še letos, predvidoma jeseni, nadaljeval z obnovo odseka ceste od pokopališča do trgovskega centra v Leskovcu pri Krškem. Trenutno še poteka izbor izvajalca.

Krajšo slovesnost ob odprtju odseka je povezovala Petra Rep Bunetić, kulturni program pa so prispevali člani trobilnega kvarteta Pihalnega orkestra Krško. Dogodek je potekal v okviru občinskega praznika Mestne občine Krško.