V četrtek, 30. 6. 2022, smo pričeli z obnovo Ceste krških žrtev v starem mestnem jedru Krškega, med hišnimi številkami 55 in 69 (med Taverno in Cvetličarno Kerin). 

Obnova bo v skladu s terminskim planom potekala v štirih fazah s popolnimi pomičnimi zaporami vse do konca oktobra, v peti fazi pa bo zaradi asfaltiranja zaprt celoten odsek. Dostopi do stanovanjskih in ostalih objektov bodo omogočeni, za ostale pa bo urejen obvoz po Dalmatinovi ulici.

Mestna občina Krško bo v okviru projekta v skupni višini 461.000 evrov celovito obnovila vodovod, optiko, cestno razsvetljavo, kanalizacijo, pločnik in cesto, Elektro Celje bo ob tem uredil novo povezavo trafo postaj, podjetje Rudar pa obnovilo toplovod. Prva faza obnove s popolno zaporo bo od torka, 28. junija, potekala od Karizme do cvetličarne.

Prosimo za razumevanje, strpnost in upoštevanje spremenjenega prometnega režima. Od vremenskih razmer in ostalih okoliščin med samo gradnjo pa so možne tudi spremembe predvidenega časovnega napredovanja in s tem dokončanja delov izgradnje posameznih odsekov.