V mestni občini Krško smo slavnostno prižgali novoletne lučke, ki bodo v predprazničnem času krasile ulice. Zadnji dve leti so koronske razmere to tradicijo prekinile, v petek pa so lučke spet zasvetile tako, kot je treba: v polnem sijaju in ob prisotnosti množice obiskovalcev.

Praznične luči v Krškem so se prižgale v petek pred prvo adventno nedeljo, 25. novembra, nekaj čez 18. uro, na tradicionalni prireditvi. Pred prižigom je otroški pevski zbor OŠ Leskovec pri Krškem zapel nekaj božičnih pesmi, sledila je predstava za otroke in nagovor župana Mestne občine Krško mag. Mirana Stanka, s katerim so obiskovalci skupaj odštevali sekunde do trenutka, ko se je Krško odelo v praznično preobleko.

Za praznično okrasitev je tudi letos poskrbela Mestna občina Krško. Vsako leto pa se k okrasitvi doda kakšen nov element. Letos so to vilinska krila v mestnem parku pri Valvasorjevi knjižnici, ki imajo pravljični pridih, povezana pa so tudi s keltsko in slovansko mitologijo. Nastala so po idejni zasnovi arhitektke Vesne Lapuh Vimpolšek iz projektive Kostak GIP, izdelali pa so jih v Šolskem centru Krško-Sevnica v sodelovanju z družbo Kostak, ki je že peto leto postavila tudi adventni venček. Josipinin park je okrasilo Društvo Prostor Vmes.

Z veselimi melodijami je množico obiskovalcev zabavala skupina Polkaholiki. Na stojnicah je z medenimi izdelki sodelovala Čebelarska zveza Slovenije, s prazničnimi izdelki pa VDC Sonček Krško. Prireditev je potekala  v organizaciji MO Krško, Centra za podjetništvo in turizem Krško ter družbe Kostak. Z izbranimi besedami jo je povezovala Vesna Topolovec.