Družba Kostak se letos prvič predstavlja na sejmu Megra, mednarodnemu sejmu gradbeništva, energetike, komunale in trajnostnih tehnologij, ki trenutno poteka v Gornji Radgoni. Skupaj s podjetjem BetAbram predstavljamo novo tehnologijo gradnje s 3D tiskalnikom, ki ima prednost predvsem v hitrosti gradnje objektov.  

Kot podjetje z vizijo za prihodnost smo podprli poslovno idejo podjetja BetAbram, ki že leta konkurenčno razvija 3D tiskalnik za namen tiskanja objektov in bomo skupaj z njim eksperimentalno natisnili kos objekta v realni velikosti, dimenzij približno 5 x 9 m. S podporo ZAG (Zavod za gradbeništvo Slovenije) in zaledjem projektantske ekipe, ki je uredila projektno dokumentacijo, razvijamo tehnologijo za tiskanje tako pritličnih kot tudi nadstropnih objektov. 

Eksperimentalni projekt ima potencial, da spremeni način gradnje objektov v prihodnosti in privede do bolj učinkovitih in trajnostnih gradbenih metod v prihodnosti. 3D tiskanje objektov je relativno nova tehnologija, ki se še vedno razvija in izboljšuje, vendar ima že nekaj dokazanih prednosti v primerjavi s tradicionalnimi metodami gradnje. Ena od glavnih prednosti je hitrost gradnje, saj lahko 3D tiskalnik natisne celoten objekt v nekaj dneh ali celo urah, odvisno od velikosti objekta. Poleg tega je 3D tiskanje objektov lahko tudi bolj trajnostno, saj se lahko uporabijo reciklirani materiali in zmanjša se količina odpadkov, ki nastanejo pri gradnji. ​​​​​​​

Razstavni prostor družb Kostak in BetAbram je obiskala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Na sejmu je iz družbe Kostak prisoten David Levičar, ki je povedal, da je zanimanje obiskovalcev za novo tehnologijo gradnje veliko.