Krško, 21 marca 2023 – Tri posavske komunale Kostak, Komunala Brežice, in Komunala Sevnica smo danes javnosti predstavile videospot o ločevanju odpadkov, ki smo ga pripravile z namenom, da občanom, predvsem pa mladim, na prijazen in zabaven način približamo ločevanje odpadkov. Prepričani smo namreč, da je odgovoren odnos do okolja potrebno začeti razvijati pri najmlajših članih naše družbe, ki s svojim odprtim duhom zagnano prenašajo ta sporočila naprej.

V posavskih komunalah opažamo, da se je v zadnjih letih povečalo odmetavanje odpadkov v naravo in zmanjšala zavzetost za ločeno zbiranje. Z različnimi aktivnostmi si prizadevamo ozaveščati občane, da z odpadki ravnajo skrbno. Posebno pozornost namenjamo otrokom v vrtcih in šolah, kjer izvajamo predstavitve o ločevanju odpadkov. Odslej nam bo pri tem v pomoč novi videospot, ki ga želimo predstaviti tudi širši javnosti. Primeren je tudi kot pripomoček staršem pri poučevanju otrok o ločevanju odpadkov doma v gospodinjstvu in odlaganju na ekološke otoke. Videospot je posnel priljubljeni imitator in komik Tilen Artač, za produkcijo videospota je poskrbelo podjetje ePosavje Media.  

Med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, šole organizirajo naravoslovne in eko dneve ter druge okoljevarstvene aktivnosti, kjer komunale sodelujemo s predstavitvami o vodovodnih sistemih in zaščiti vodnih virov, ogledi čistilnih naprav in drugimi aktivnostmi. V tem obdobju pa bomo vse tri komunale organizirale oziroma sodelovale tudi v čistilnih akcijah okolja. V Krškem bo čistilna akcija v sredo, 22. marca, v sevniški občini bodo čistilne akcije potekale od 25. marca do 6. aprila, v občini Brežice pa 15. aprila. 2023.  

Video je objavljen na  https://www.youtube.com/watch?v=rGEucT1StEE