Čestitka ob občinskem prazniku

  1. junija občina Krško praznuje. Ob našem skupnem prazniku iskrene čestitke.

Delovni čas Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad

Ekološki otok v Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad je izven delovnega časa zaprt. Odpadke je možno oddajati:

  • ponedeljek−petek (1. 4.–31. 10.): 7.−19. ure
  • ponedeljek−petek (1. 11.–31. 3.): 7.−18. ure
  • sobota: 7.−15. ure

Pripeljane odpadke je prepovedano odlagati zunaj oziroma ob ograji. Center je pod videonadzorom, zato bodo zoper kršitelje uvedeni postopki sankcioniranja. Odvoz kosovnih odpadkov lahko vsako gospodinjstvo naroči enkrat letno na telefonsko številko 07 48 17 278. Izvedba storitve je brezplačna.

 

Pranje posod za odpadke

V juniju bomo nadaljevali s pranjem posod za odpadke. V kolikor bo prihajalo do časovnega zamika pri praznjenju posod, se vam opravičujemo.

Voda — neprecenljiva za zdravje

 V vročih poletnih dneh si večkrat na dan natočite kozarec vode iz pipe. Ta najbolj odžeja, blagodejno vpliva na počutje, je sveža in ves čas pod nadzorom

V primeru motenj pri dobavi pitne vode, ki so značilne za poletni čas (gradnja in obnova komunalnih vodov, posledice okvare na vodovodnih ceveh, suša in podobno), vas bomo sproti obveščali in se trudili, da jih bo čim manj.

Plačevanje obveznosti pri polnjenju bazenov

V primeru rabe pitne vode za polnjenje bazenov se uporabnikom zaračunajo vse obveznosti, vezane na obračun komunalnih storitev (vodarina, storitve odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode ter okoljska dajatev). Okoljska dajatev se mora za primere polnjenja bazenov na osnovi pisne obrazložitve Generalnega finančnega urada zaračunati po stanju zaračunane vodarine.

Novi elektronski naslov za informacije o obračunu komunalnih storitev

Splošna in obračunska služba za področje komunalnih storitev, zadolžena za posredovanje informacij in obračun komunalnih storitev ter ostalih dajatev, ki jih predpisuje zakonodaja ter lokalna skupnost, ima nov elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Za vaša vprašanja pa smo dosegljivi tudi na telefonski številki 07 48 17 249.