V pomladnih dneh se začenja delo v vrtovih in na kmetijskih površinah. Za obogatitev zemlje je najprimernejši kompost, ki ga občani zdaj lahko dobijo tudi pri Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad.

V družbi Kostak od aprila dalje občanom nudimo brezplačni kakovostni kompost z vsemi certifikati, ki zagotavljajo, da je primeren za uporabo v vrtu, na zelenicah, v sadovnjakih in vinogradih.

Vsi, ki za svoj vrt potrebujete kompost, ga lahko brezplačno prevzamete pri Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad. Oglasite se v sprejemni pisarni in naši sodelavci vam bodo pomagali. Vsako gospodinjstvo z območja občin Krško in Kostanjevica na Krki lahko brezplačno odpelje eno avtomobilsko prikolico komposta.

Kompost lahko prevzamete v delovnem času Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad, vsak delovnik med 7. in 19. uro ter ob sobotah med 7. in 15. uro.

Več informacij je na voljo na telefonski številki: 07 48 17 275 (v delovnem času Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad) ter na telefonskih številkah 07 48 17 276 in 07 48 17 278 (med 7. in 15. uro).

Kompost je pomembno naravno hranilo za zemljo, saj jo obogati in pomaga zadrževati vlago, kar omogoča rastlinam boljše pogoje za rast.