V družbi Kostak smo še posebej ponosni na naše zaposlene, zato smo nekatere od njih predstavili v seriji štirinajstih prispevkov, ki smo jih pripravili za časopis Posavski obzornik v okviru rubrike Skrbimo za zeleno Krško.

Samoumevno se nam zdi, da voda vedno priteče iz pipe, da so zabojniki za smeti izpraznjeni, da je okolica čista in urejena ter da so ceste po hudem neurju ali obilnejšem sneženju kmalu prevozne. Ker smo tega vajeni in ker je nenazadnje tako prav. A za vsako od naštetih nalog stojijo ljudje, ki vsak dan poskrbijo, da je delo opravljeno tako, kot je treba.

K sodelovanju smo povabili štirinajst sodelavcev iz različnih sektorjev naše družbe, ki so nam dovolili vpogled v svoj delovni vsakdanjik. Pri pripravi zapisov se nismo osredotočili zgolj na njihove delovne naloge, ampak smo želeli poudariti predvsem to, kako s svojim delom prispevajo k boljšemu in čistejšemu okolju in kakovosti življenja občank in občanov mestne občine Krško in občine Kostanjevica na Krki. Marsikateri od njih nam je zaupal še kakšno zanimivo prigodo ali pripetljaj. Vabljeni k branju!

Luka Gorjup

Franc Vrenko

 Željko Resnik

Vid Kovačič

Zdravko Urbanč

Joško Gorenc

Gregor Černelič

Janko Brulc

Vladimir Hriberšek

Samo Ban

Marjan Božič

Andrej Baškovič

Darko Stipič

Valentina Požeg